News alert

Ben jij ook altijd op zoek naar het laatste nieuws? Gadget Paradise houdt je graag op de hoogte van alle laatste consumenten weetjes en beantwoord je vragen zoals wat is de beste smartphone van 2018, waar kan ik die goedkoop kopen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle hot-topics.

RSS

Volg al het laatste nieuws van Gadget Paradise eenvoudig en automatisch via onze RSS feeds.

Gadget Paradise RSS2017 Nieuws
Sitemap op categorieSitemap op categorie
Sitemap op categorieSitemap op merk

6 functies van een IP-camera

Gadget Paradise
Saturday 17th, November 2018
Auteur: Dave Baker

Een camera kan beelden vastleggen, daar ben je snel over uitgepraat. Of toch niet? Je kunt tegenwoordig een IP camera kopen die veel meer kan dan beelden opnemen om de woning in de gaten te houden. Met een combinatie van goede hardware en slimme software is er simpelweg meer mogelijk. Hier zijn 6 functies van een IP-camera die wonen veiliger, comfortabeler en zelfs socialer maken.


IP-camera

1. De woning in de gaten houden
De voornaamste reden waarom mensen een IP camera kopen is het in de gaten houden van hun eigen woning. Er zijn beveiligingscamera's voor gebruik binnen en bewakingscamera’s voor gebruik buiten. Een voordeel ten opzichte van traditionele camera’s is de draadloze overdracht van beelden, zo hoef je geen gaten te boren om meterslange kabels door het huis te trekken.

Let bij aanschaf van een IP camera op de beeldkwaliteit, met een HD resolutie of zelfs hoger kun je meer details vastleggen. Op locaties waar het donker is kun je kiezen voor een infrarood camera, of een systeem met LED verlichting dat aanspringt wanneer de camera in werking treedt.

2. Registreren van inbrekers
Je hoopt dat het jou niet overkomt, toch is het mogelijk; inbrekers in huis. Met een outdoor IP camera zul je veel inbrekers al afschrikken voordat ze naar binnen komen, met een indoor IP camera kun je inbrekers ook vastleggen terwijl ze in huis zijn. Houd er bij bewakingscamera’s voor buiten rekening mee dat alleen de registratie van je eigen tuin toegestaan is, en dat je duidelijk moet aangeven dat er opnames gemaakt worden op jouw terrein.

Wanneer je beeldmateriaal van de beveiligingscamera wilt gebruiken als bewijsmateriaal zal je aan de privacy wetgeving moeten voldoen. Informeer daarom alvorens camera’s in en rond de woning te installeren naar de regels omtrent bewaking en privacy.

IP-camera

3. In de gaten houden van huisdieren
Wat betreft huisdieren bieden bewakingscamera’s twee mogelijkheden; ze worden wel of juist niet gezien door de camera. Wanneer het doel is om inbrekers vast te leggen wil je niet een vals alarm af laten gaan als de hond vrolijk kwispelend door de tuin rent. Je kunt dan een IP camera kopen die dieren uitsluit van detectie.

Het is ook mogelijk dat het monitoren van dieren in huis juist de bedoeling is. Zo weet je of de kat rustig slaapt, of de bank aan het slopen is. Het is zelfs mogelijk om via een luidspreker jouw huisdieren commando’s te geven op afstand.

4. IP camera kopen als baby camera
Een baby camera of babyfoon is een apparaat dat in de eerste levensfase van jouw kinderen veel rust kan bieden. Het zijn vaak wel apparaten die vrij beperkt zijn in hun functionaliteit. Je kunt ook een IP camera kopen als baby camera, dan geniet je van alle voordelen die moderne, slimme camera’s te bieden hebben.

Wat dacht je van de verlichting aan laten gaan wanneer jouw baby in de nacht wakker wordt, of wil je liever de rolgordijnen laten sluiten als het tijd wordt voor een middagdutje? Hierbij zal je de camera moeten koppelen aan een smart home apparaat, die laten je communiceren met veel slimme apparaten in huis.

IP-camera

5. Kijken wie er voor de deur staat
Wanneer je in een appartementencomplex woont, ben je wellicht wel bekend met de intercom die je personen aan de voordeur laat zien. Je kunt er vaak ook direct met elkaar mee communiceren.

Je kunt met een IP camera die voorzien is van geluid ook de deur van een woonhuis mee in de gaten houden. Zo kun je vanaf iedere locatie zien wie er voor de deur staat en via de microfoon eventueel ook spreken met die persoon, zonder de deur te hoeven openen. Dit kan zelfs wanneer je ver van huis bent via internet.

IP-camera

6. Kwetsbare personen helpen op afstand
Domotica is een vorm van huisautomatisering waar senioren of mensen met een beperking enorm veel baat bij kunnen hebben. Met een IP camera kun je bijvoorbeeld kwetsbare familieleden of vrienden in de gaten houden, uiteraard met hun uitdrukkelijke toestemming.

Wanneer er zich een onverwachte situatie voordoet kun je het systeem zodanig instellen dat je direct een melding krijgt, je kunt ook direct zien wat er aan de hand is en de juiste maatregelen treffen. Het is ook ideaal om het huis van je schoonouders in de gaten te houden wanneer ze op vakantie zijn.

De multifunctionele inzetbaarheid van een IP camera maakt dit soort persoonlijke beveiliging enorm populair. Naast de optische kwaliteit en het draadloze beveiligingscamerasysteem is de software tegenwoordig enorm veelzijdig en gebruiksvriendelijk. De mogelijkheid om jouw woning, of die van een ander, op afstand in de gaten te houden met je eigen smartphone maakt bewaking voor thuis een koud kunstje.

Overige nieuwsartikelen

Welkom op de website Gadget Paradise. Hier verslaan wij al het nieuws omtrent de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Google Android, Samsung Galaxy en Apple iPhone. Alle nieuwe 2018 smartphones komen hier uitgebreid aan bod, we bespreken de specs en laten je weten waar je de mobiele telefoon kunt kopen. We geven uitleg over de voor- en nadelen van het kopen van een los toestel of het afsluiten van een abonnement. Ook de verschillende besturingssystemen komen uitgebreid aan bod. Daarnaast besteden we natuurlijk aandacht aan aanverwante nieuws onderwerpen zoals tablets, smartwatches en accessoires, ook houden we je op de hoogte van de nieuwste technologieën en trends zoals Virtual Reality, Internet of Things en 5G. Bookmark deze site en blijf op de hoogte van al het 2018 nieuws!