News alert

Ben jij ook altijd op zoek naar het laatste nieuws? Gadget Paradise houdt je graag op de hoogte van alle laatste consumenten weetjes en beantwoord je vragen zoals wat is de beste smartphone van 2018, waar kan ik die goedkoop kopen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle hot-topics.

RSS

Volg al het laatste nieuws van Gadget Paradise eenvoudig en automatisch via onze RSS feeds.

Gadget Paradise RSS2017 Nieuws
Sitemap op categorieSitemap op categorie
Sitemap op categorieSitemap op merk

Tweedehands smartphone vaak een iPhone

Gadget Paradise
Sunday 18th, June 2017
Auteur: Kay Volker

Bijna de helft van de ingeruilde mobiele telefoons blijkt een iPhone te zijn dat concludeert Michael Slender, beheerder van de website telefoonverkopen.com. De onafhankelijke vergelijkingswebsite heeft recentelijk onderzoek gedaan naar de verhoudingen tussen de verschillende merken. Het marktonderzoek is gevoed met informatie afkomstig van de drie grootste inkopers op het gebied ban gebruikte mobiele telefoons. Uit gegevens van de opkopers blijkt dat het in 47% van de gevallen om een Apple smartphone gaat en in 38% van de gevallen om een Samsung Galaxy smartphone. Telefoons van HTC, Sony en LG Electronics zijn samen goed voor een marktaandeel van 10%.


Marktonderzoek gebruikte telefoons
De resterende 5% bestaat uit mobiele toestellen van overige fabrikanten waaronder Nokia en Huawei. Naast het grote marktaandeel van Apple is ook de derde plek voor HTC erg opvallend zo concludeert het rapport. De Taiwanese fabrikant van Android smartphones werd in 2011 nog uitgeroepen tot beste merk van het jaar maar raakte kort daarna in financiŽle problemen door tegenvallende verkopen.

Samsung Electronics is met een marktaandeel van 45% al meerdere jaren opeenvolgend marktleider voor nieuwe smartphones. Apple staat met haar iPhone toestellen op de tweede plaats met een marktaandeel van 28%. Deze verhouding is niet terug te zien op de inruilmarkt voor tweedehands smartphones, waar de rollen omgedraaid zijn. Een mogelijke verklaring voor het grotere marktaandeel van Apple is dat de iPhone een hogere restwaarde heeft.

Overige nieuwsartikelen

Welkom op de website Gadget Paradise. Hier verslaan wij al het nieuws omtrent de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Google Android, Samsung Galaxy en Apple iPhone. Alle nieuwe 2018 smartphones komen hier uitgebreid aan bod, we bespreken de specs en laten je weten waar je de mobiele telefoon kunt kopen. We geven uitleg over de voor- en nadelen van het kopen van een los toestel of het afsluiten van een abonnement. Ook de verschillende besturingssystemen komen uitgebreid aan bod. Daarnaast besteden we natuurlijk aandacht aan aanverwante nieuws onderwerpen zoals tablets, smartwatches en accessoires, ook houden we je op de hoogte van de nieuwste technologieŽn en trends zoals Virtual Reality, Internet of Things en 5G. Bookmark deze site en blijf op de hoogte van al het 2018 nieuws!